Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
“Szomorú látni, hogy mi zajlik a Saubernél. Most három versenyzőjük van a bajnokságra”- kezdte Massa ma délután a paddockban. - Forma1 magazin
részletek »

A Saubernél kicsit fura helyzet alakult ki, három pilótájuk van az első futamra

A Formula 1, Forma 1 az autóversenyek legmagasabb kategóriája. Szabályait az FIA határozza meg. Fotók, videók, verseny összefoglalók, Ferrari, Red Bull, McLaren, Williems, Honda, Alonso, Vettel, Hamilton, Schumaher, Button = F1. A Forma 1-ről mindent
Forma1 magazin
Itt vagy: Forma1 magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
A Saubernél kicsit fura helyzet alakult ki, három pilótájuk van az első futamra
A Saubernél kicsit fura helyzet alakult ki, három pilótájuk van az első futamra
“Szomorú látni, hogy mi zajlik a Saubernél. Most három versenyzőjük van a bajnokságra”- kezdte Massa ma délután a paddockban.
Lehet, hogy korábban eleve leszerződtek egy versenyzővel, majd újabb kettővel. Őszintén, nem tudom, mi zajlik ott, és nem akarok olyasmit mondani, ami nem korrekt. Szomorú, ráadásul a szezon első futamán. A Forma-1 számára is szomorú, különösen most, amikor a Forma-1 sincs a legjobb állapotban. És akkor még itt vannak az ilyesmik is...
Hirdetés

A Sauber biztos nem látná szívesen van der Gardét az autóban. Vajon Massa akarna-e versenyezni egy olyan csapatnak, amelyik nem akarja őt, de jogilag kötelességük indítani? Nem, soha. Úgy értem, ha nagyon fiatal lennék, talán mindenáron megpróbálnék vezetni egy autót, mindent megtennék, amit csak tudok, de a jelenlegi pozíciómban határozottan nem akarnék olyan csapatnál lenni, amelyik nem akar engem az autóban. Igazából semmit sem értek abból, ami történik.

Minden, amit tudok, hogy három versenyzőjük van a futamra. Az sem korrekt, ha szerződésed van a csapattal, de az nincs tekintettel rá- jegyezte meg a végén.

Nem Massa volt az egyetlen, akit erről kérdeztek ma. A csapatoknak tiszteletben kell tartaniuk a szerződéseket és a versenyzőket- kezdte Pérez a témáról. Dolgozni akarunk, karriert akarunk csinálni, fair bánásmódot várunk el a csapatunktól. Ez minden alkalmazottra érvényes, nem csak a versenyzőkre- fejtette ki a mexikói. Szerinte helyes, hogy VDG nem hagyja annyiban a dolgot. Példát kell statuálni. Nem csak Giedóról van szó. Egyes versenyzők még mindig a fizetésük egy részére várnak. Az sem fair.

Hülkenberg a következőket mondta minderről. A történet szomorú, egyszerűen csalódást jelent, nem jó a Forma-1-nek. Ahelyett, hogy a sportról beszélnénk, jogi ügyekről beszélünk- mondta a német. Más dolgokra kellene koncentrálni az első verseny előtt.

Újabb bökkenő, hogy a holland versenyző nem rendelkezik érvényes szuperlicenccel. A folyamat két hetet vesz igénybe, de előre nem látott okra hivatkozva fel lehet gyorsítani - igaz, még így is 48 órával a csütörtöki műszaki ellenőrzés előtt le kell zárni a pályázást. Van der Garde esetében csak szerdán adták be a kérvényt.

Hülkenberg elmondta, hogyan zajlik a dolog. Először is az adott nemzeti sporthatóságnál kell A licenccel rendelkezned. Esetemben ez a DMSB. Ha megvan a licenc, elküldöm a csapatnak, aki utána az FIA-nél kérvényezi a licencet. Ezt minden évben újra meg kell tenned. A licenc elég sokba kerül.
Sauber C34 | F1 2015 New Formula One Car + Opinions
Van der Garde Van der Garde
Nico Hulkenberg Nico Hulkenberg
Checo Pérez Checo Pérez
Felipe Massa Felipe Massa
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - Forma,Formula,autó,kocsi,verseny,sport,Sauber,Massa,Van der Garde
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2015-03-12 09:03:45
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü